Za doručak spremite tijesto punjeno kajganom i mladim lukom.
Doručak je najbitniji obrok, a ako želite da isprobate nešto drugačije, mi vam preporučujemo ovaj fantastičan recept. Umijesite tijesto i napravite tanke lepinje koje ćete napuniti kajganom, mladim lukom i sirom. Brzo i jednostavno, a ukus je neponovljiv. Sastojci su jeftini i uglavnom ih već imate kod kuće.
Sastojci:
100 g tvrdog sira
220 g brašna
1/2 kašičice soli
125 ml vrele vode
3 jajeta
1 kašika ulja
1 veza mladog luka
Priprema:
Pomiješajte brašno, so i vodu, pa umijestite tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 15 minuta. Za to vrijeme umutite jaja, pa ispržite kajganu. U posudi pomiješajte sjeckani mladi luk, kajganu i rendani sir. Dodajte kašiku ulja i malo posolite, pa sve sjedinite. Tijesto oblikujte u valjak, pa isjecite na 6 dijelova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmore 10 minuta. Razvucite svaku lopticu na 1-2 mm debljine, pa na pola tijesta stavite fil i onda preklopite drugom polovinom. Viljuškom pritisnite ivice da se lijepo zatvore. Pržite u tiganju na malo ulja.
(Stvar ukusa)