Kuhinja

Ručak za cijelu porodicu: Najbolji pileći paprikaš

Autor Nikolina Damjanić

Recept za pileći paprikaš je jedan od onih sa kojim teško možete da pogriješite. Ukusno je, ima dosta zdravih sastojaka i nema onih kojih ga ne vole.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

1 pile ili mlađa kokoška

1,5 kg krompira

1 dl ulja ili kašika masti

1 mrkva

1 paradajz

malo paradajz pirea

2 glavice crnog luka i par češnjeva bijelog

1 paprika

tucana ljuta paprika

peršunov list

mljeveni biber, lovorov list

so

brašno

Priprema:

Prvo pažljivo očistite pile, a onda ga operite i isjecite na komadiće. Zagrijte ulje i na njemu propržite isjeckan crni luk, a onda redom dodajte isječenu šargarepu, papriku, paradajz i meso.

Sipajte pola čaše vode i dinstajte. Na pola kuvanja dodajte paradajz, malo tucane paprike i sitno isječen krompir. Onda sipajte između pola litra i litar vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

Kad bude gotovo skinite sa ringle i napravite klasičnu zapršku sa brašnom i bijelim lukom. Kad zapržite ostavite još neko vrijeme da proključa.

Za kraj dodajte pola male kašike peršunovog lista i malo mljevenog bibera.