Kuhinja

ŠUPLJE PRŽENICE PUNJENE SIROM I ŠUNKOM: Najbolji način da iskoristite stari hljeb - super za doručak

Autor Dragana Božić

Prženice su jednostavno jelo koje se pravi od starog hljeba, a probajte i ove šuplje, pa punjene sirom i šunkom. Preukusno!

Izvor: PRINTSCREEN/YT/SAVUROSTV

Priprema je nikad jednostavnija, sastojci jeftini, a ukus fantastičan. Ako volite da jedete prženice, a želite da probate nešto drugačije onda je ovo recept za vas. Šuplje prženice punjene sirom i šunkom su odličan prijedlog za doručak.

Sastojci:

Za prženice:
20 g putera
3-4 parčeta hljeba
Za punjenje:
2 jajeta
1 kašičica origana
100 g šunke
120 g tvrdog sira

Priprema:

Istopite puter, pa poređajte parčiće hljeba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte sjeckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smjesu u šupljinu hljeba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.

prženice
Izvor: Youtube/savurosTV

 (Stvar ukusa)