Kuhinja

ČIZKEJK SA MAKOM: Prava jesenja poslastica koju ćete pojesti u slast

Čizkejk sa makom prava je jesenja verzija omiljene poslastice. Oduševiće vas zalogaji puni maka i osvježavajućeg fila.

Izvor: Shutterstock

Čizejk je definitivno jedna od omiljenih poslastica ljudi širom svijeta. Pored klasičnog, postoji bezbroj recepata i varijacija ovog kolača, pa čak i sladoled čizkejk od čokolade. Krajnje je vrijeme da isprobate i verziju sa makom. Prava poslastica za jesenje dane, uz kafu i knjigu.

Sastojci:

3 jajeta
200 g šećera
100 g maslaca
220 g brašna
7g praška za pecivo
120 g maka
500 g svježeg sira
40 g kukuruznog skroba
10 g vanilinog šećera

Priprema:

U mak dodajte vruću vodu i ostavite dok ne nabubri. U posudu ubacite 1 jaje, 50 g šećera, otopljen maslac, dobro promiješajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umijesite rukom u posudi, pa utisnite tijesto po dnu i do polovine ivica kalupa za pečenje. U drugu posudu ubacite sir, 2 jaja, 150 g šećera, kukuruzni skrob i vanilin šećer. Umutite štapnim mikserom, pa odvojte trećinu fila koji ćete pomiješati sa makom. Stavite kašiku smjese sa makom u sredinu tijesta, pa kad se razlije, preko dodajte fil od sira i jaja. Radite tako do utroška materijala, pa malo protresite pleh. Pecite na 200°C oko 10 minuta.

(Stvar ukusa)