Kuhinja

Recept za najbolji pečeni krompir sa hrskavom koricom

Autor Željko Svitlica

Najpravite prilog koji obožava cijeli svijet, a to je pečeni krompir. Ovo je najlakši recept i možete da ga jedete i sa mesom, ali i ribom.

Izvor: Shutterstock

Pečeni krompir je prilog koji niko ne odbija, a najčešće se služi sa mesom. Ako želite da napravite najukusniji do sada, onda vam predlažemo ovaj recept. Ne dodaju se neki posebni sastojci, a korica će biti nevjerovatno hrskava, dok će iznutra biti mekan i sočan. Pečeni krompir ćete napraviti najlakše moguće, a svi će biti oduševljeni ukusom.

Sastojci:

krompir
100 ml ulja
2-3 čena bijelog luka
1 kašika sjeckane mirođije

Recept za pečeni krompir sa bijelim lukom i mirođijom:

U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte krompir koji ste isjekli po želji. Sipajte ulje u tepsiju i stavite u zagrijanu rernu na 200°C oko 15-20 minuta.

Zatim dodajte procijeđeni krompir, začinite po želji, pa sve lijepo promešajte. Pecite nekih sat vremena i 20 minuta. Na svakih pola sata okrećite krompir. Pomiješajte mljeveni bijeli luk sa sjeckanom mirođijom i malo maslinovog ulja. Pet minuta pred kraj prelijte aromatičnom smjesom i nastavite da pečete do kraja.