Za doručak pripremite mafine od jaja sa različitim dodacima. Brzo i lako, a preukusno.
Mafini se prave od davnina, a danas postoje i slani i slatki recepti. Možete da kombinujete najrazličitije namirinice, a mi vam predlažemo 3 savršena recepta. Napravite mafine od jaja u koje ćete dodati spanać ili brokoli, slaninu... Izaberite ukus po želji i počastite se ukusnim doručkom.
Mafini sa slaninom i brokolijem
Sastojci:
4 jajeta
300 g brokolija
3 kriške slanine
150 g čedar sira
malo vlašca
Recept za mafine sa brokolijem i slaninom:
Slaninu isjeckajte i propžite u suvom tiganju, a kada postane hrskava izvadite na ubrus i ostavite da se ocijedi. Brokoli skuvajte u ključaloj vodi, pa procijedite i sitno isjeckajte. Kalup za mafine premažite uljem, pa unutra stravite brokoli, slaninu i sir, a onda prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se malo ohlade izvadite iz kalupa.
Mafini sa kobasicom i parmezanom
Sastojci:
4 jajeta
200 g španske kobasice
1 manji crni luk
par listova kelja
100 g parmezana
Recept za mafine sa kobasicom i parmezanom:
Listove kelja sitno isjeckajte, pa propžite sa sjeckanim lukom. Kalup za mafine nauljite, pa poređajte sitno sjeckanu kobasicu, luk, listove kelja i pospite parmezanom. Prelijte jajima koja ste umutili, pa posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se prohlade, izvadite iz kalupa.
Mafini sa spanaćem i kozjim sirom
Sastojci:
4 jajeta
24 čeri paradajza
200 g bebi spanaća
1 mladi luk
170 g kozjeg sira
Recept za mafine sa spanaćem i kozijim sirom:
Kalup za mafine premažite uljem, pa u svaki stavite isjeckani spanać. Zatim dodajte po 4 polovine čeri paradajza i pospite sjeckanim mladim lukom i mrvljenim kozjim sirom. Prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se prohlade izvadite iz kalupa.
(Stvar ukusa)