Za ručak napravite sočne batake iz rerne za koje će vam svi tražiti recept.
Donosimo vam savršen recept za batake koje se spremaju najlakše moguće. Meso je nevjerovatno sočno i lako se odvaja od kostiju, a sve što treba da uradite jeste da ih marinirate, a onda ispečete u rerni. Ovaj recept sigurno uspijeva svakoj domaćici, a ovako pripremljene batake možete da poslužite sa krompirom ili salatom.
Sastojci:
4-5 bataka sa karabatakom
180 ml jogurta
1 kašičica soli
1 kašičica čilija u prahu
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica korijandera
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica bibera
1 kašičica kurkume
1 kašičica garam masale
1 kašičica mljevenog đumbira
60 ml soka od limuna
60 ml ulja
1 kap crvene boje za hranu
1 kap narandžaste boje za hranu
Priprema:
U činiji pomiješajte jogurt, so, čili u prahu, papriku, korijander, biber, kurkumu, garam masalu, bijeli luk u prahu, mljeveni đumbir, limunov sok, biljno ulje i boju za hranu. Zasijecite batake i lijepo uvaljajte u marinadu sa začinima. Ostavite sat vremena u frižideru.
U pleh stavite rešetku od rerne i prije poređajte batake i prelijte preostalom marinadom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
(Stvar ukusa)