Fokača je poznati italijanski hljeb, a sada svako može lako da ga napravi i to samo od dva sastojka.
Fokača je čuveni italijanski hljeb koji se pravi od vazdušastog tijesta, a ukrašava se začinskim biljem, paradajzom ili maslinama. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj jednostavan recept za mini fokaču, a za koji vam je potrebno samo dva sastojka. Samopodižuće brašno nema da se kupi kod nas, ali lako možete da ga napravite kod kuće.
Sastojci:
125 g samopodižućeg brašna
150 ml grčkog jogurta
Način pripreme fokače
U posudi pomiješajte jogurt i brašno, pa lijepo kašikom sjedinite.
Kašikom vadite tijesto i sipajte u nauljeni kalup za mafine (samo da pokrije dno), pa nauljenim prstima napravite rupe u tijestu. Poredajte svjež ruzmarin.
Pecite mini fokaču u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
(Stvar ukusa/Mondo)