Ova pasta sa špinatom i šampinjonima je užitak za sebe, jer se ukusi odlično prožimaju, a pavlaka joj daje kremastu strukturu koju svi obožavamo.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 mali luk, sitno isjeckan
150 g pečuraka, prepolovljenih
150 g taljatela
2 čena bijelog luka, sitno nasjeckana
200 g pavlake za kuvanje
15 g parmezana
150 g špinata
Priprema
Za ovu pastu prvo zagrijte ulje na srednjoj vatri i pržite luk i pečurke 10 minuta, ili dok ne omekšaju i malo porumene. U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
Dodajte bijeli luk u tiganj sa pečurkama i pržite još 2 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, promešajte da se sjedine, a zatim ubacite nasjeckani spanać. Dobro promiješajte i ostavite na stranu.
Sklonite tjesteninu sa vatre i ocijedite, odvojite 25 ml vode. Ubacite tjesteninu u kremasti sos od pečuraka, stavite na vatru i pržite na laganoj vatri dok špinat ne usahne, oko 5 minuta. Sipajte dovoljno vode da biste dobili željenu gustinu.ž
(Stvar ukusa/MONDO)