Kuhinja

Začinjeni patlidžan pečen u rerni

Autor mondo.ba

Patlidžan zapečen u rerni možete da začinite po želji, a idealan je kao obrok za sebe ili za prilog uz drugo jelo.

Izvor: Screenshot

Sastojci:

700 g patlidžana
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice listova mirođije
1/2 kašičice bijelog luka u prahu

Za pečeni patlidžan prvo zagrijte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isijecite na kocke od 3 cm.

Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i bijelim lukom u prahu. Dobro promiješajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.

Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. 

(Stvar ukusa/Mondo)