Kuhinja

Slani vafli sa peršunom: Idealni za užinu ili doručak

Vafli sa peršunom su mekani i lagani, uz šolju jogurta možete da ih jedete za doručak.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 470 g višenamjenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • ½ kašičice sušenog ruzmarina
  • 360 g isjeckanog tvrdog sira
  • 470 g mlaćenice
  • 3 jajeta
  • 160 g pavlake
  • 120 ml ulja

Recept za slane vafle sa peršunom:

Za slane vafle sa peršunom u velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, bijeli luk u prahu, peršun i ruzmarin. Umiješajte izrendani tvrdi sir. Ostavite na stranu.

U drugoj posudi pomiješajte žumanca, mlaćenicu, pavlaku i ulje dok se dobro ne sjedine. Sipajte mokre sastojke u mješavinu brašna i miješajte dok se ne sjedine. U zasebnoj činiji umutite bjelanca dok se ne formira čvrst snijeg. Umiješajte u tijesto za vafle.

Zagrijte aparat za vafle i podmažite uljem. Koristite preporučenu količinu tijesta za svaki vafl u odnosu na svoj aparat. Zatvorite poklopac i pecite do zlatnosmeđe boje.

Vafli se mogu držati u toploj rerni dok se ostali peku. Servirajte uz šolju jogurta i uživajte. 

(StvarUkusa/Mondo)