Kuhinja

Ljutenica sa paprikama i šargarepom

Autor Stvar ukusa

Zimnica sa paprikama i šargarepom, ljutenica, obavezan je prilog zimskim jelima.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 4kg šargarepe
  • 15 komada crvene mesnate paprike
  • 250 g bijelog luka
  • ljuta paprika, nekoliko komada, po ukusu
  • 0,6 l ulja
  • so, po ukusu
  • sirće, po ukusu

Recept za ljutenicu sa paprikama i šargarepom:

Kako biste napravili ljutenicu prvo očistite i operite sve povrće. Šargarepu ojuštite i operite, a paprike očistite od sjemenki. Sve sastojke sameljite pomoću mašine za mljevenja mesa.

Sve samljevene sastojke sipajte u široku šerpu i dodajte ulje, pa pržite oko 1 sat i 30 minuta. Kada je isprženo dodajte sirće i so po ukusu.

U međuvremenu sve sterilisane tegle zagrejte u rerni, pa ih nakon toga napunite ljutenicom. Kada ih napunite, vratite ih u rernu kako bi se tokom noći ohladile. Možda će vas zanimati i kako se pravi ljutenica.

(Stvar ukusa)