Kuhinja

Carska pita za predjelo: Mekano tijesto puno povrća

Autor Lena Sudar

Carska pita može biti jedno od predjela za slavu, a izvrsna je za sve prilike.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 350 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 400 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, po ukusu
  • 200 g punomasnog sira
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g praške šunke
  • 5 kiselih krastavaca, iseckanih na kockice
  • 3 crvene papirke, isečene na kockice

Recept za carsku pitu:

Kako biste napravili pitu prvo umutite jaja mikserom. U njih potom dodajte jogurt, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu, kao i isjeckani sir, kačkavalj, šunku, kisele krastavce i crvenu papriku.

Smesu dobro izmešajte. Uključite rernu na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i malo premažite uljem. Smesu sipajte ravnomerno u pleh i pecite dok ne porumeni. Kada je pečena, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a nakon toga isijecite.

BONUS VIDEO

StvarUkusa