Recept

Idealna za praznike: Kako da napravite slanu tortu sa šunkom

Autor Stvar ukusa

Slana torta sa šunkom može da se pravi i sa lososom, ili drugom ribom. Vrlo dekorativna i sočna.

Izvor: prt scr / instagram / yummy.lera

Sastojci:

Za podlogu:

  • 250 g krekera
  • 75 g svježeg spanaća ili rukole
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 75 g putera ⠀ ⠀


Za fil:

  • 500 g krem sira
  • 20 g mirođije
  • 1 veliki krastavac
  • 400 g šunke

Recept za slanu tortu sa šunkom:

Za ovu slanu tortu koristite kalup prečnika 20 cm. Za podlogu prvo sameljite slane krekere, spanać i ulje u blenderu dok ne dobijete mrvice. Dodajte otopljeni puter i promiješajte. Smjesu rasporedite u kalup obložen papirom za pečenje. Napravite ivice i dno ispritiskajte ravnim dnom čaše. Stavite u frižider dok pripremate fil.

Za fil krem sir dobro izgnječite lopaticom ili mikserom. Dodajte sjeckanu mirođiju i krastavac šunku. Dobro promiješajte i stavite u kalup. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Ukrasite listovima zelene salate, servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu slanu tortu.

(Stvar ukusa)