Kuhinja

Recept: Krmenadle zapečene sa krompirom

Autor Stvar ukusa

Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično, savršeno za dane praznika.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
  • 800 g krompira, presječenog na pola
  • 1 kašika ulja
  • so i biber

Za začine:

  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen bijelog luka, vrlo sitno nasjeckanog
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta

Recept za krmenadle zapečene sa krompirom:

Za ove krmenadle zagrijte rernu na 220C. Rasporedite isjeckani krompir promiješan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomiješajte sve začine u posudi.

Premažite tom smjesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promiješajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni.Pecite 15 minuta.

Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta. 

StvarUkusa

Pročitajte još