Kuhinja

Kako da iskoristite ostatke hrane od Božića

Autor Aleksandra Ljubičić

Pripremite skroz nova jela od ostataka hrane od Božića.

Izvor: Shutterstock

Božićna trpeza je svake godine toliko bogata da rijetko kome u frižideru ne ostane hrane. Da ne biste bacali hranu koja se nije pojela evo prijedloga u nastavku kako možete da iskoristite ostatke namirnica i napravite potpuno nove recepte.

Salate

Ostatke mesa je najbolje iskoristiti u nekoj salati. Dodajte skuvanu žitaricu i povrće i dobićete kompletan obrok koji će vas zasititi. Salate od mesa i tjestenine uvijek su fine, a možete im dodati neki začin ili npr dresing od pavlake.

Palačinke

Jedan od super načina da iskoristite ostatke mesa su i punjene palačinke. Možete takođe, iskoristiti ostatak namirnica poput šunke ili sira, usitniti meso i složiti ukusno punjenje za pohovane palačinke.

Slana pita

Treća ideja takođe vam daje mogućnost da iskoristite neke druge ostatke hrane i dodate povrće. Osnovni recept za slanu pitu napravite po izboru, a nadjev možete složiti od omiljenih namirnica.

Složenac

Zapečeno u rerni s povrćem, meso će biti ukusno kao da nije stajalo par dana u frižideru. Na vrh narendajte sir koji će se rastopiti i dati sasvim nov ukus mesu.

Tortilje

Meso isjeckajte, prethodno propržite malo luka pa dodajte npr kukuruz i pasulj i pustite da se stvori fini sos. Punjenje će biti ukusno, a tortilje zagrijte na tiganju prije posluživanja.

Bonus video

Tagovi