Pica sa tijestom od krompira je neobična i ukusna alternativa klasičnom tijestu, savršena za one koji vole da eksperimentišu sa jednostavnim sastojcima.
Sastojci:
Za tijesto:
- 2 krompira
- 1 crni luk
- Biljno ulje (za prženje)
- 1 jaje
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica paprike u prahu
- 1 kašičica suvog bijelog luka
- 200 g brašna (podijeljeno: 100 g + 100 g)
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadjev:
- 200 g pečuraka
- 100 g sira (kačkavalj, trapist ili po izboru)
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ako volite picu, a želite nešto drugačije od klasičnog tijesta – probajte ovu verziju sa krompirom. Hrskava, aromatična i bogata ukusom, savršena je za brzi ručak ili večeru bez mnogo truda.
Oljuštite krompir i izrendajte ga na krupno. Isjeckajte crni luk i propržite ga na malo ulja dok ne omekša.
U činiji pomiješajte izrendani krompir, proprženi luk, jaje, pavlaku, majonez i senf. Dodajte sve začine i 100 g brašna. Dobro promiješajte.
U preostali dio brašna (100 g) umiješajte prašak za pecivo i dodajte u smjesu. Smjesa treba da bude gusta, ali maziva. Rasporedite tijesto na pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte u oblik pice. Možete napraviti jednu veću ili nekoliko manjih. Preko rasporedite dinstane pečurke i narendani sir.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 °C oko 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
(Stvar ukusa/MONDO)