Kuhinja

Pica sa tijestom od krompira

Pica sa tijestom od krompira je neobična i ukusna alternativa klasičnom tijestu, savršena za one koji vole da eksperimentišu sa jednostavnim sastojcima.

Pica sa testom od krompira
Izvor: Printscreen/Youtube/Rezept zeit

Sastojci:

Za tijesto:

  • 2 krompira
  • 1 crni luk
  • Biljno ulje (za prženje)
  • 1 jaje
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • 1 kašičica suvog bijelog luka
  • 200 g brašna (podijeljeno: 100 g + 100 g)
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za nadjev:

  • 200 g pečuraka
  • 100 g sira (kačkavalj, trapist ili po izboru)
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ako volite picu, a želite nešto drugačije od klasičnog tijesta – probajte ovu verziju sa krompirom. Hrskava, aromatična i bogata ukusom, savršena je za brzi ručak ili večeru bez mnogo truda.

Savjet:

Ako želite hrskaviju koru, blago ispecite tijesto 10 minuta prije nego što dodate nadjev, pa ga vratite u rernu da se dopeče sa sirom i pečurkama.

Oljuštite krompir i izrendajte ga na krupno. Isjeckajte crni luk i propržite ga na malo ulja dok ne omekša.

U činiji pomiješajte izrendani krompir, proprženi luk, jaje, pavlaku, majonez i senf. Dodajte sve začine i 100 g brašna. Dobro promiješajte.

U preostali dio brašna (100 g) umiješajte prašak za pecivo i dodajte u smjesu. Smjesa treba da bude gusta, ali maziva. Rasporedite tijesto na pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte u oblik pice. Možete napraviti jednu veću ili nekoliko manjih. Preko rasporedite dinstane pečurke i narendani sir.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 °C oko 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

(Stvar ukusa/MONDO)

Možda će vas zanimati