Kuhinja

Palačinke od tikvica punjene bijelim mesom

Izvor mondo.ba

Palačinke od tikvica sa bijelim mesom su lagan i ukusan obrok koji osvaja jednostavnošću i aromom.

Palačinke od tikvica punjene belim mesom
Izvor: Printscreen/Youtube/Ольга Матвей

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 3 jajeta
  • oko 180 g brašna, po potrebi dodajte još malo
  • 200 ml jogurta
  • So, biber, beli luk, paprika, začinsko bilje po ukusu
  • 200 g pilećeg filea
  • Krem sir za podmazivanje ili majonez

Priprema:

Palačinke od tikvica su sjajan način da iskoristite ovo sezonsko povrće i unesete svježinu u svoj jelovnik, a punjenje od bijelog mesa čini ih hranljivim i sočnim obrokom. Lagane su, a opet zasitne, pa su idealne za ručak ili večeru tokom toplijih dana kada ne želite tešku hranu. 

Savjet:

Da palačinke budu mekše i manje lomljive, dobro iscijedite tikvice pre mešanja sa ostalim sastojcima i nemojte pretjerivati sa brašnom.

Tikvice operite i izrendajte na krupno, posolite i ostavite 10 minuta da puste višak vode, pa ih dobro ocijedite. U većoj činiji umutite jaja, dodajte jogurt i brašno, pa sve dobro sjedinite u glatku smjesu. Dodajte začine: so, biber, bijeli luk, papriku, začinsko bilje. Umiješajte tikvice u smjesu i po potrebi dodajte još brašna da smesa ne bude previše tečna.

Pecite palačinke na dobro zagrejanom tiganju sa malo ulja, oko 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju.

Pileći file skuvajte ili ispržite, pa isjeckajte na sitne komade.

Palačinke premažite krem sirom ili majonezom i rasporedite pileće meso po njima. Zarolajte ili preklopite palačinke i poslužite tople.

(MONDO) 

Pročitajte još