Kuhinja

Iskoristite ostatke hrane: Slani mafini od staroh hleba za 10 minuta

Autor mondo.rs

Budite ekononomični, iskoristite hranu koja vam je preostala od novogodišnje trpeze.

Uz malo mašte i nekoliko osnovnih namirnica, od stare hrane ćete napraviti ukusne specijalitete.

Za doručak ili kao predjelo napravite mafine od hleba koji je već izgubio svežinu...

Slani mafini sa starim hlebom

Sastojci:

300-400 g starog hleba

3 dl mleka

2 jajeta

50 g putera

150 g sira

200 g ostataka pečene svinjetine ili šunke

1 belolučena paprika

so

Priprema:

Puterom premazati kalupe za mafine. Hleb izdrobiti. Dodati meso (ili šunku) i sir isečene na kockice, kao i iseckanu i od luka očišćenu papriku. Dodati jaje umućeno sa mlekom i po ukusu posoljeno. Preliti smesu, promešati i puniti kalupe. Preko stavljati po komadić putera i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni C, otprilike 10 minuta.