Nešto drugačiji recept.
Ako ste u dilemi šta da napravite za ručak, boranija je uvek dobra ideja!
Sastojci:
1 kg odmrznute boranije
1 veća glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
1 zelena ljuta papričica
1 veća šargarepa
2 veća paradajza
4 jajeta
500 ml mleka
4 kašike gustog jogurta ili kisele pavlake
so
biber
biljni začin
2-3 kašike sveže seckanog peršuna
2-3 kašike ulja
Priprema:
Boraniju ocediti i iseći na polovine. Na ulju propržiti sitno seckani luk. Kad postane staklast, dodati šargarepu isečenu na kockice, sitno seckan beli luk i ljutu papriku. Propržiti nekoliko minuta, pa dodati oljušten i na kockice isečen paradajz i boraniju. Promešati, dodati malo vode, poklopiti i na tihoj temperaturi dinstati dok boranija ne omekša, povremeno dodavajući po malo vode. Omekšaloj boraniji dodati so, začin C, biber i peršun, sve dobro promešati, pa sipati u vatrostalnu činiju. Umutiti jaja, dodati mleko i gusti jogurt i preliti preko boranije. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko pola sata poklopljeno, pa otklopiti i peći još petnaestak minuta, dok ne dobije finu rumenu boju.