Izdašni, hranljivi recept koji možete prilagoditi svom ukusu.
Ako želite nešto hranljivo, ukusno i narednog dana ukoliko pretekne, predlažemo vam ovaj recept za sočivo.
Sastojci:
Dve šolje sočiva
Jedna šargarepa
Dva krompira
Jedan crni luk
Dva čena belog luka
So, biber
Dve konzerve paradajza
List lovora
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi.
Propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargerepu i krompir isečene na kocke. Nalijte sa malo vode, i ubacite dva lista lovora.
Dodajte sočivo i paradajz i pustite da prokrčka. Začinite solju i biberom po ukusu. Ako vam deluje previše gusto, možete doliti još malo vode. Kuvajte poklopljeno 45 minuta, ili dok sočivo ne bude sasvim meko. Poslužite toplo.
Ovo je osnovni recept, ali ga možete prilagoditi svom ukusu. Probajte da u paradajz dodate malo bosiljka ili origana, propržite kockice slanine sa lukom i povrćem... Izbor je vaš!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.