Kuhinja

Pikantna čorbica od paradajza sa testeninom

Autor mondo.rs

Jednostavno se pravi, a ukus će vas oduševiti!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Shaiith

Ako volite čorbe, ovo je vrlo jednostavan recept koji se priprema bez mnogo truda. Pikantna čorbica od paradajza super je za brz ručak, ako ste je pripremili sa testeninom, ili je servirajte uz domaće pecivo.

Pogledajte i recept za krem-čorbu sa slaninicom, kao i klasičnu riblju čorbu.

Sastojci:

600 grama paradajza
Dva čena belog luka
Glavica crnog luka
Komadić đumbira
Pola ljute papričice
Kocka supe od povrća
Sušeni bosiljak
150 grama suve testenine
Maslinovo ulje
So, biber

Priprema:

Paradajz operite i isecite na kockice, beli i crni luk sitno naseckajte. Parče đumbira debelo jedan santimetar oljuštite, a papričici izvadite semenke. Ne morate ih seći jer će poslužiti samo da aromatizuju čorbu i kasnije ćete ih izvaditi.

Na maslinovom ulju propržite oba luka, đumbir i papričicu. Dodajte paradajz, malo propržite, potom dodajte kocku i zalijte vrelom vodom (oko 700 mililitara). Krčkajte dok povrće sasvim ne omekša, pa izvadite đumbir i papričicu. Prespite čorbu u blender i miksujte je do željene gustine.

Supu vratite u šerpu, dodajte sušeni bosiljak i testeninu, i krčkajte na srednjoj vatri dok testenina ne bude "al dente", još desetak minuta. U zavisnosti od testenine koju stavljate, možda će biti potrebno da dodate još vode. Pred serviranje začinite solju i biberom i poslužite toplo!

Tagovi