Kuhinja

Savršen doručak: Pohovane tikvice iz rerne!

Autor mondo.rs

Ukusna i zdrava "verzija" pohovanih tikvica!

Izvor: Guliver/Getty images, iko636

Isprobajte ovaj jednostavan recept za pohovane tikvice iz rerne. Prave se brzo, sa minimalnom količinom ulja, a ukus će vas oduševiti.

Sastojci:

Oko 800 grama tikvica

6 kašika brašna

Pola kesice praška za pecivo

Dva jaja

Kašika ulja

So i biber po ukusu

Palenta (za posipanje)

Priprema:

Tikvice operite, očistite i izrendajte, posolite pa ostavite da odstoje, da puste vodu. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, a jaja penasto umutite žicom. Iz tikvica ocediti višak vode, pa dodati umućena jaja i brašno sa praškom za pecivo. Dodajte kašiku ulja, pa promešajte žicom za mućenje jaja, da se sve lepo sjedini.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, pa u pleh stavite papir za pečenje i kašikom sipajte smesu sa tikvicama. Vodite računa, tikvice će se malo "razliti", pa ostavite dovoljno mesta između. Pospite odozgo palentom, pa pecite dok ne porumene. Služite tople, uz kiselo mleko ili mladi sir na primer.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.