Da sva čula uživaju

Najukusniji kolač sa malinama, topi se u ustima!

Autor Maja Gašić

Savršena kombinacija sipkavog tijesta i svježeg voća.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Mizina

Sastojci:

Mrvičasta smjesa:

100 g brašna

30 g zobenih pahuljica

50 g šećera

narendana kora limuna

80 g putera

Voćni fil:

500 g malina

3 kašike šećera

2 kašike meda

1 kesica pudinga od malina

1 vanilin šećer

sok od 1 limuna

Priprema:

Zagrijati rernu na 180 stepeni C. U posudu sipati brašno, pahuljice, narendanu koru limuna i šećer, izmiješati, pa dodati isjeckan puter. Umjesiti da se dobije mrvičasta smjesa. U veću posudu staviti usitnjene maline, pa redom dodavati šećer, med, prah za puding od malina, vanilin šećer i sok od limuna. Promiješati, pa izliti u okruglu namašćenu vatrostalnu posudu (prečnika 22 cm) i poravnati. Preko rasporediti mrvičastu smjesu i peći otprilike pola sata.