Idealan za one koji se baš i ne snalaze u kuhinji!
Sastojci:
2 čaše brašna
2 čaše pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo
Voćni dio:
1 kg jabuka
2 vanilin šećera
cimet
1 čaša šećera
3/4 čaše ulja
Priprema:
Pomiješati brašno s praškom za pecivo, grizom i šećerom. Oljuštene jabuke narendati, pošećeriti, pa dodari vanilin šećer, cimet i ulje. Dobro izmiješati. Rernu zagrijati na 180 tepeni C. Pleh obložiti papirom za pečenje. Smjesu od brašna podijeliti na tri dijela, a jabuke na dva. U pleh prvo istresti smjesu od brašna, poravnati, pa rasporediti pola količine jabuka, Ponovo poravnati, pa ponoviti još jednom. Završiti smjesom od brašna. Zaliti sokom od jabuka (ostatak od rendanja) i peći 40 minuta.