Lako!

Jeftin i lagan kolač s jabukama

Autori mondo.rs Maja Gašić

Idealan za one koji se baš i ne snalaze u kuhinji!

Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/iuliia_n

Sastojci: 

2 čaše brašna

2 čaše pšeničnog griza

1 čaša šećera

1 prašak za pecivo

Voćni dio:

1 kg jabuka

2 vanilin šećera

cimet

1 čaša šećera

3/4 čaše ulja

Priprema:

Pomiješati brašno s praškom za pecivo, grizom i šećerom. Oljuštene jabuke narendati, pošećeriti, pa dodari vanilin šećer, cimet i ulje. Dobro izmiješati. Rernu zagrijati na 180 tepeni C. Pleh obložiti papirom za pečenje. Smjesu od brašna podijeliti na tri dijela, a jabuke na dva. U pleh prvo istresti smjesu od brašna, poravnati, pa rasporediti pola količine jabuka, Ponovo poravnati, pa ponoviti još jednom. Završiti smjesom od brašna. Zaliti sokom od jabuka (ostatak od rendanja) i peći 40 minuta.