Kuhinja

Prava ljetna poslastica za svakoga: "Prevrnuta" pita sa trešnjama

Autori mondo.rs Nataša Petrović

Pripremite pitu oko koje će se ukućani "otimati"!

Izvor: Guliver/Getty Images/Mariia Kozub

Miriše na ljeto, veoma je ukusna, a lako se sprema - evo kako!

Sastojci:

Šolja i po trešanja (izvaditi koštice)

Četiri veća jaja

Pola šolje šećera

Šolja mlijeka

Kašičica ekstrakta badema

¾ šolje brašna

Pola kašičice soli

Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite puterom. Po plehu ravnomjerno rasporedite trešnje.

U posudi umutite jaja sa šećerom, da smjesa postane pjenasta. Dodajte mlijeko, ekstrakt, brašno i so, pa sve dobro umutite. Nalijte smjesu preko voća.

Pecite dok pita ne dobije zlatnu boju, oko 35 minuta.

Poslužite je mlaku, posutu šećerom u prahu.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!