Neodoljivi su i na oko, a tek kada ih probate...
Spremaju se jednostavno i ne možete da "omanete" u pripremi, a ukus je fantastičan!
Sastojci:
1/3 šolje smeđeg šećera
Oko 30 grama putera (istopiti)
Tri kolutića ananasa iz konzerve
Za testo:
75 grama putera
½ šolje šećera
Jedno jaje
Pola kašičice ekstrakta vanile
Šolja belog brašna
Kašičica praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
¼ kašičice solil
½ šolje grčkog jogurta
¼ šolje mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalupe za mafine podmažite uljem.
Pomešajte smeđi šećer sa istopljenim puterom, pa ovu smesu podelite podjednako u kalupe za mafine. Kolute ananasa isecite na četvrtine i stavite po komadić u svaku korpicu kalupa.
Da biste pripremili smesu za mafine, umutite puter sa šećerom da smesa bude glatka. Dodajte u to jaje i ekstrakt vanile, pa opet umutite.
U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa ove sastojke dodajte kremastoj smesi. Zatim dodajte i grčki jogurt i mleko, postepeno, a između svakog dodavanja mutite.
Smesu razdelite u kalupe, pa pecite oko 12-15 minuta. Ostavite da se prohlade i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!