Kuhinja

Doručak na italijanski način: "Oblačići" od jaja sa sirom

Autor Nataša Petrović

Ne morate jaja uvek da spremate na isti način, probajte nešto novo!

Izvor: Guliver/Getty Images/VickyRu

Spremaju se jednostavno, peku se u rerni i veoma su ukusni - probajte "oblačiće" od jaja, evo kako se prave!

Sastojci:

Četiri jaja

¼ kašičice suvog začina

1/8 kašičice soli

1/8 kašičice bibera

25 grama parmezana

Kašičica svježe isjeckanog bosiljka

Kašika isjeckanog sušenog paradajza (opciono)

Priprema:

Zagrijte rernu na 230 stepeni.

Odvojite bjelanca od žumanceta, pa belanca umutite u jednoj posudi, a žumanca u četiri odvojene manje posude. U bjelanca dodajte suvi začin, so i biber i dobro umutite da se napravi pjena.

Bjelanca kašikom sipajte u tiganj, tako da dobijete otprilike četiri jednake "loptice", a zatim svaku od njih zadnjim dijelom kašike blago pritegnite da u sredini napravite udubljenje. Pospite ih rendanim sirom, pa pecite oko pet minuta.

Zatim u svako udubljenje stavite po jedno žumance i pecite još oko tri do pet minuta.

Pospite bosiljkom i sjeckanim paradajzom, pa odmah poslužite.