Recept

Kao iz restorana: Losos sa prilogom od blitve

Autor mondo.rs

Kažu da je ovu ribu poželjno da imate na trpezi makar dva puta mjesečno.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/olgna

Sastojci:

800 g fileta lososa

800 g blitve

2 čena bijelog luka

2 kašike pinjola

malo majčine dišice

so

biber

narendana kora 1 limuna

maslinovo ulje

Priprema:

Losos staviti da odstoji otprilike 2 sata u marinadi od maslinovog ulja, majčine dušice i bibera. Pinjole kratko prepeći u tiganju bez ulja. Blitvu oprati, očistiti i isjeći na tračice. Bijeli luk isjeckati. Na zagrijanom gril tiganju kratko ispeći ocijeđene filete lososa s obe strane. Posoliti ih i pobiberiti. U tiganj sa zagrijanim uljem dodati bijeli luk, a zatim i blitvu i limunovu koru. Pržiti uz neprestano miješanje 2-3 minuta. Posoliti, posuti pinjolama i služiti uz grilovanu ribu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.