Njam recept!

Čokoladni brauni sa kajsijama (RECEPT)

Autor mondo.rs

Jednom kada ga probate, pripremaćete ga svakog dana!

Čokoladni brauni sa kajsijama (RECEPT)
Chocolate brownies with berries and mint. Shallow dof.
Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/AGFoto

Lako se priprema, potrebno je izdvojite samo pola sata. U suštini, svi sastojci se pomiješaju i izliju u pleh -  toliko je jednostavno!

Sastojci:

Tijesto:

2 šolje jogurta

2 kašičice sode bikarbone

2 šolje šećera

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

2 kašičice kakaoa

Preliv:

10 kašika mlijeka

100 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

10 kašika šećera

kajsije (mogu i iz kompota)

Priprema:

Uključiti rernu na 220 stepeni C. Pomiješati brašno sa sodom bikarbonom i kakaom. Dodati šećer i dobro promiješati. Postepeno sipati jogurt i mutiti dok smesa ne postane glatka. Dodati ulje i dobro promiješati. Smjesu izliti u pripremljen četvrtast pleh. Preko simetrično poređati polovine očišćenih kajsija i peći oko 40 minuta na 220 stepeni C.

Preliv:

Rastopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Dodati šećer, promiješati i sačekati da se rastopi. Ohlađen kolač pažljivo preliti čokoladnom glazurom (zaobići kajsije).