Njam recept!

Čokoladni brauni sa kajsijama (RECEPT)

Autor mondo.rs

Jednom kada ga probate, pripremaćete ga svakog dana!

Chocolate brownies with berries and mint. Shallow dof.
Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/AGFoto

Lako se priprema, potrebno je izdvojite samo pola sata. U suštini, svi sastojci se pomiješaju i izliju u pleh -  toliko je jednostavno!

Sastojci:

Tijesto:

2 šolje jogurta

2 kašičice sode bikarbone

2 šolje šećera

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

2 kašičice kakaoa

Preliv:

10 kašika mlijeka

100 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

10 kašika šećera

kajsije (mogu i iz kompota)

Priprema:

Uključiti rernu na 220 stepeni C. Pomiješati brašno sa sodom bikarbonom i kakaom. Dodati šećer i dobro promiješati. Postepeno sipati jogurt i mutiti dok smesa ne postane glatka. Dodati ulje i dobro promiješati. Smjesu izliti u pripremljen četvrtast pleh. Preko simetrično poređati polovine očišćenih kajsija i peći oko 40 minuta na 220 stepeni C.

Preliv:

Rastopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Dodati šećer, promiješati i sačekati da se rastopi. Ohlađen kolač pažljivo preliti čokoladnom glazurom (zaobići kajsije).