Kultura

Na "Ljetnim večerima u Jazavcu" 4.000 posjetilaca

Autor Siniša Stanić

Izvođenjem predstave "Skupština" u petak 27. avgusta završene su ovogodišnje "Ljetne večeri u Jazavcu".

Izvor: Promo

Prvi događaj ovogodišnjeg programa bio je koncert Vasil Hadžimanov benda 4.jula, a u međuvremenu, na ljetnoj sceni Gradskog pozorišta Jazavac izvedeno je trideset različitih programa - predstava, koncerata, promocija knjiga i video projekcija. Na svim ovim programima bilo je prisutno preko 4.000 posjetilaca.

Ovo je druga godina u kojoj Gradsko pozorište Jazavac organizuje rad tokom ljeta na otvorenoj sceni, a sudeći po broju posjetilaca i reakcijama publike na sve programe i ove godine u Jazavcu imaju razloge za zadovoljstvo.

U protekla dva mjeseca predstave Gradskog pozorišta Jazavac gostovale su u Gradišci, Kotor Varošu, Stanarima i Zagrebu, a u nedjelju 29. avgusta predstava "Skupština" gostuje na 40. Pozorišnim igrama BiH u Jajcu. Tokom septembra predstave ovog pozorišta igraće samo na gostujućim scenama, a na matičnoj sceni u toku su probe za predstavu "Banjaluka" u režiji Nikole Bundala, koja će premijerno biti izvedena početkom oktobra.

Nakon toga, krajem oktobra, očekuje nas Međunarodni festival glumca "Zaplet 13" u Gradskom pozorištu Jazavac. Od septembra počinje i novi ciklus predavanja u Školi glume i govora Studio Jazavac.

(Mondo)

Tagovi