Kultura

Počeo festival na Zelenkovcu: Prve večeri se okupilo 300 ljubitelja džeza

Autor Dragana Božić

Kod Mrkonjić Grada otvoren je 24. Međunarodni džez festival "Zelenkovac", koji je prve festivalske večeri okupio oko 300 posjetilaca.

Izvor: Srna/Biljana Šajin

Festival je otvoren u Ekološko-turističkom centru "Zelenkovac", a prvu veče nastupili su bendovi "Sonas", "Uroš Spasojević trio" i "Sniki Džisus".

Organizator događaja Boro Janković izjavio je da je atmosfera na festivalu bila sjajna i da su tri benda, nakon pojedinačnih nastupa, za posjetioce na Zelenkovcu priredila i zajedničku svirku, koja je na zadovoljstvo svih potrajala do kasno u noć.

On je dodao da su svi smještajni kapaciteti popunjeni, kao i da su neki gosti smješteni u seoskim domaćinstvima, namjenjenim za smještaj turista u selu Podrašnica.

Načelnik opštine Dragan Vođević, koji je otvorio festival, istakao je obraćajući se okupljenima da je ovo veliki događaj za opštinu, koja je i ove godine u potpunosti podržala održavanje festivala.

Kada su u pitanju budući planovi vezani za područje Zelenkovca, on je naveo da će se mnogo raditi na poboljšanju infrastrukture i ostalih parametara koji će doprinijeti razvoju turizma.

Publika će večeras biti u prilici da uživa slušajući muziku bendova "Taksi konzilijum", “Ehos of d džangl trio" i "Marsel Džidot's holi kreb".

Posljednje festivalske večeri u subotu, 10. avgusta, okruženi šumom i izvorima na Zelenkovcu, nastupiće bendovi "Džezuz", "Gacki galeb" i "Balboa".

Pokrovitelj 24. Međunarodnog džez festival "Zelenkovac" je opština Mrkonjić Grad. 

(Srna)