Kultura

"Višnja, zauvek ćemo se sretati na Tašmajdanu naših snova"

Autor mondo.rs

Poznati se opraštaju od najlepše glumice bivše Jugoslavije Nede Arnerić. Telegram saučešća uputio i ministar kulture i informisanja

Izvor: MN PRESS

Danas smo ostali bez legendarne Nede Arnerić.

Glumicu je u stanu pronašao brat koji je uz pomoć bravara otvorio stan nakon što se nije javljala na njegove pozive.

Imala je 67. godina.

Od Nede se na društvenim mrežama opraštaju obožavaoci i kolege i saradnici. Gorica Popović je o smrti koleginice i prijateljice saznala na društvenim mrežama, gde je ostavio samo emotikon suze, a Gordan Kičić je napisao da mu je bila čast i privilegija da je poznaje, a sada je minstar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio telegram saučešća.

"Povodom prerane smrti glumice Nede Arnerić, u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam saučešće porodici, prijateljima, kolegama i svim njenim poštovaocima.

Srpska kultura smrću Nede Arnerić izgubila je svog dragocenog predstavnika. Nesuđena balerina, diplomirana istoričarka umetnosti, Neda Arnerić se opredelila za film i pozorište donoseći srpskoj i jugoslovenskoj sceni umetnicu koja je više od pola veka plenila šarmom i snažnim glumačkim darom.

Talentima, gracioznošću i eteričnom lepotom od prvih kadrova osvajala je srca domaće i inostrane publike. Nagrađivana i poštovana, ostvarila je sve što jedna glumica može da poželi.

Sa samo 13 godina, glumila je u svom prvom filmu "San" i taj naslov je obeležio čitav njen život u kome je srećna i uspešna živela svoj glumački i umetnički san.

Njena tanana emotivnost bila joj je ponekad prepreka u suočavanju sa grubostima svakodnevice ali je i s tom osobenošću stajala rame uz rame sa najvećim zvezdama našeg glumišta.

Našu nezaboravnu Višnju sretaćemo i dalje na Tašmajdanima svojih snova.“