Putovanja

Tri evropska grada za jesenje putovanje: Od bivše prestonice masovnog turizma do najveće prijetnje Kopenhagenu

Autor Vanja Pajović

Ako ste se uželjeli nekih manje poznatih turističkih odredišta tokom jeseni posjetite jedan od tri naša prijedloga.

Izvor: Shutterstock

S dolaskom jeseni sve više sanjarimo o novim počecima, poslovnim prilikama, ali i novim destinacijama koje želimo da posjetimo. Ako ste se zasitili razvikanih turističkih lokacija, zašto ne biste otputovali negdje drugdje?

U nastavku predstavljamo tri netipičnih evropskih destinacija za putovanje za koje obavezno skinite neke od najpopularnijih aplikacija koje će vam olakšati putovanje.

1. Helsinki

Grad arhipelaga poznat je po svojim hladnim zimama i održivosti. Helsinki je najnovija skandinavska prestonica koja je postala magnet za putnike opsjednute dizajnom. Iako još nije dosegnuo nivo Kopenhagena, dom je izuzetnih restorana i kafića, a mnogi od njih okupljeni su u elegantnoj četvrti Kallio i dizajnirao ih je Studio Joanna Laajisto. Grad se također čvrsto pozicionirao na svetsku umjetničku kartu s Helsinškim bijenalom, dok je Hotel St George riznica finske umjetnosti, s više od 400 originalnih umjetnina rasutih oko hotela.

Izvor: Shutterstock

2. Majorka

Rodno mjesto masovnog turizma u 60-ima, ovo balearsko ostrvo posljednjih godina sve više skreće pažnju na svoje obrtničko naslijeđe, pružajući utočište kreativcima koje privlači zanatska tradicija i dramatična arhitektura. Kreativnost Majorke najviše zrači iz Case Balandre, umjetničkoj rezidenciji i pansionu okruženim palmama, gde se mogu družiti etablirani i novi talenti, te u Fundació Miró, gde je rad Joana Miróa predstavljen u njegovoj bivšoj kući i studiju.

Izvor: Shutterstock

3. Beč

Poznat po svom muzičkom pedigreu, božićnim sajmovima i bogatoj istoriji, glavni grad Austrije uvek je dobra ideja. Nedavno su se otvorili neki hoteli koji podižu nivo luksuznog odmora, poput hotela Rosewood Vienna koji je otvoren u bivšoj banci i zapanjuje svojim čistim, klasičnim dekorom. Hotel Josefine slavi Art Deco stil uz dodatak kiča, dok Hotel Gilbert privlači skandinavskim uređenjem.

Izvor: Shutterstock

 (MONDO)

Tagovi