Showtime

Gledali smo drugu epizodu serije „Kosti“

Autor Dragana Božić

Izbjeglička porodica Govoruša se ponovo bori za život – hoće li se Kristina probuditi? Ukoliko niste pogledali, donosimo najzanimljivije detalje druge epizode serije „Kosti“.

Izvor: Bosonoga produkcija

Nakon kobnog razgovora za posao, prva osoba s kojom se Kristina susreće je njena prijateljica Ljilja. Vidno uznemirena, Kristina krivicu prebacuje na sebe, a Ljilja ubrzo shvata da ju je Mirko Kovač silovao. Iako insistira da odmah idu na policiju, Kristina to odbija želeći samo da ide kući.

Nedugo kasnije, Kosta dolazi do Kristine u želji da sazna kako je prošao razgovor za posao, no zatiče uplakanu sestru. Shvata da nešto nije u redu, a u razgovoru sa Ljiljom saznaje da je Kristina silovana, dok ga ona preklinje da ništa ne radi „na svoju ruku“ za dobro svih.

Istovremeno, Kristina se teško nosi sa situacijom u kojoj se našla, a sjećanja koja naviru samo joj produbljuju osjećaj krivice. Na kraju odluči popiti punu šaku tableta, zbog kojih završi u bolnici na ispiranju, a da li će i preživjeti – na to ćemo morati sačekati do naredne epizode.

S druge strane, nakon trzavica među bračnim parom Gajić, Kosta zajedno sa Tamom odlazi na razgovor kod Đure Kovača, lokalnog moćnika čija je fabrika cementa na radaru stranog faktora. Iako očekuje pomoć države, Gazda odlučuje da Kovaču ipak okrene leđa i fabriku preda Englezu. 

Konačno je otkriven i misteriozni stranac koji će upetljati svoje prste u državne, ali i privatne poslove. Gazda i Tama se sastaju sa Grinom, Englezom koji otkriva kako je spreman pomoći u formiranju Vlade nacionalnog spasa ukoliko nešto dobije zauzvrat. Nakon dogovora, odmah je pala i prva Englezova odluka – novi ministar policije neće biti Tama, kako je Gazda priželjkivao, nego mladi političar Kosta Gajić.

Izvor: Bosonoga produkcija

Iako pokušavaju odgovoriti Engleza od ove odluke, Gazda i Tama su primorani da ga upoznaju sa Gajićem kojem je ovo imenovanje bilo pravo iznenađenje. Potpuno nesvjestan, Kosta pristaje na sve uslove koje pred njega postavlja Englez, a usput dobija i novi nadimak – „guy“.

Serija „Kosti“ nastala je u koprodukciji „Bosonoga produkcije“ iz Banje Luke i Radio-televizije Srbije. Scenario potpisuje Nikola Pejaković, režiju Saša Hajduković, a produkciju Brankica Janković. Uloge tumače: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Nikola Pejaković, Lea Sekulić, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Dragan Mićanović i Nikolina Friganović.

Treću epizodu ovog napetog trilera pogledajte u subotu, 28. novembra u 20 časova na RTS 1 i internet platformi RTS Planeta. Sve detalje o seriji „Kosti“ pratite na društvenim mrežama – Facebook, Instagram ili YouTube kanalu.

Pročitajte i ovo

Tagovi