Showtime

SFF: Matanićevo "Područje bez signala" najbolja serija, nagrađen i "Advokado"

Autor Željko Svitlica

Svečana ceremonija dodjele nagrada "Srca Sarajeva" za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala održana je sinoć, a "Srce Sarajeva" za najbolju TV seriju dodijeljena je Daliboru Mataniću za "Područje bez signala".

Izvor: SFF

Za najbolju dramsku seriju nagrađena je TV serija "Područje bez signala".

Najbolja glavna glumica u dramskoj seriji je Ivana Vuković ("Kljun"), a nagradu za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji dobio je Izudin Bajrović ("Područje bez signala").

U kategoriji "Srce Sarajeva - Najbolja epizodna uloga – glumica u dramskoj seriji" nagrađena je Lana Barić ("Područje bez signala").

U kategoriji "Najbolja epizodna uloga - glumac u dramskoj seriji" nagrađen je Slavko Štimac ("Crna svadba").

U kategoriji "Srce Sarajeva - Zvijezda u usponu" nagradu je dobio Stefan Vukić ("Kljun").

Nagradu za najbolju režiju dobio je Dalibor Matanić ("Područje bez signala"), a za scenario za epizodu – Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković ("Područje bez signala").

U kategoriji "Srce Sarajeva - Najbolja komedija" nagrađena je TV serija "Advokado", a glumica iz serije, Jasna Đuričić, za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji.

U kategoriji "Srce Sarajeva - Najbolji glavni glumac – komedija" nagrađen je Mustafa Nadarević(1943. – 2020.) ("Lud, zbunjen, normalan").

U kategoriji Srce Sarajeva - Zvijezda u usponu – komedija nagradu je dobio Jovan Jovanović ("Čudne ljubavi").

U kategoriji "Srce Sarajeva - Najbolji scenario za epizodu – komedija" nagradu su dobili Boban Jevtić i Nikola Kojo ("Čudne ljubavi").

U kategoriji "Srce Sarajeva - Najbolja režija za epizodu – komedija" nagradu je dobio Nikola Kojo ("Čudne ljubavi").

Za nagrade "Srca Sarajeva" za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala bilo je nominovano 17 serija. Ceremoniju je vodio glumac i TV voditelj Tarik Filipović.

(Mondo)

Tagovi

SFF