Showtime

Prognoze za Evroviziju: Srbija među prvih 10, Švedska i Francuska favoriti

Autor Nikolina Damjanić

Britanska agencija Bi-Bi-Si objavila je spisak izvođača za ovogodišnju Pjesmu Evrovizije, uz prognoze ishoda prema kojim će predstavnik Srbije Luk Blek biti rangiran blizu prvih 10.

Izvor: Shutterrstock

Agencija navodi da bi pjesma Luke Ivanovića, koji nastupa pod pseudonimom Luk Blek, mogla biti "previše eksperimentalna" za jedno od najpoznatijih muzičkih takmičenja u svijetu.

U tekstu je pojašnjeno da je pjesma "Samo mi se spava" nastala 2020. godine, u vrijeme strogih mjera zatvaranja zbog kovida 19, te da tekst "ima korijene u tim mračnim danima".

Bi-Bi-Si ističe da je Ivanović muzikom savršeno prenio "opresivni vakuum" izolacije u doba pandemije.

Agencija podsjeća da je Ivanović nedavno izjavio da je posljednjih nekoliko godina proveo "otuđen od svijeta", naročito tokom pandemije, te da je većinu vremena proveo u krevetu, uz video-igre i japanske animirane filmove i da je u takvim uslovima nastala pjesma kojom će predstavljati Srbiju.

Bi-Bi-Si predviđa da će se Slovenija plasirati među posljednjih pet učesnika, dok za hrvatske predstavnike "Let tri" ističe da "treba da se plasiraju u finale".

Kada se radi o ostalim zemljama regiona, agencija predviđa da će predstavnici Albanije zauzeti mjesto u donjem dijelu tabele, a da će predstavnik Rumunije biti eliminisan u polufinalu.

Kao potencijalne favorite za pobjedu, Bi-Bi-Si ističe Francusku, ali i Švedsku, koju predstavlja pjevačica Lorin, koja je pobijedila na ovom takmičenju 2012. godine.

Takmičenje za Pjesmu Evrovizije održava se u Liverpulu od 9. do 13. maja.

(SRNA)