Showtime

Doli Parton objavila svoj prvi rok album “Rockstar” (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Doli Parton, američka kantautorka poznata prije svega po svom kantri opusu, objavila je svoj prvi rok album, “Rockstar”, i njen ukupno 49. album.

Izvor: Shutterstock

Album je njen prvi ulazak u rok vode. On sadrži čak 30 pjesama i traje 2 i po sata, a na albumu se javlja prilično impresivan popis rok ikona.

Tu su Paul McCartney, Elton John, Joan Jett, Steven Tyler, Richie Sambora, Sting, Stevie Nicks, Pink i Debbie Harry... Na albumu se pojavljuju i zvijezde novijeg, pop kova, poput Miley Cyrus i Lizzo.

“Rockstar” miješa novi materijal s obradama. Parton je prvi singl “World on Fire” najavila još ovog maja, prenosi Muzika.hr.

Album je nastao kao reakcija na njenu nominaciju za "Rock and Roll" kuću slavnih. Doli Parton je na početku odbila nominaciju, tvrdeći kako njen kantri izričaj nema nikakve veze s rok muzikom, no na kraju je ipak prihvatila nagradu.

Prilikom prihvatanja izjavila je kako će onda i objaviti album rok obrada sa što više priznatih rok muzičara, kako bi barem na neki način opravdala svoj ulazak u "Rock and Roll" kuću slavnih. To je i napravila.

Poslušajte!

Doli Parton
Izvor: Youtube/Dolly Parton

(Mondo)