Stil

Akupresura - brza pomoć sebi i drugima

Autor Siniša Stanić

Ljekar kineske medicine iz Beograda Filip Manja održao je u Banjluci seminar o kineskoj akupresuri za uobičajene poremećaje, na kojem je pokazao kako ljudi sebi i svojim najbližima mogu da pomognu pritiskom na određene tačke na tijelu.

Izvor: Wikipedia

Manja je rekao da je akupresura vještina u okviru kinseske medicine gdje se pritiskom na određene tačke postigne terapeutski efekat.

"U Kini kažu da na tijelu ima najamnje 365 tih tačaka", rekao je Manja novinarima u Banjaluci i dodao da je u Kini tokom pet godina stekao veliko iskustvo kada je riječ o tradicionalnoj medicini.

Učesnici seminara moći će da nauče kako da brzo i jednostavno pritiskom na određene tačke na tijelu pomognu sebi i drugima u slučajevima glavobolje i migrene, vrtoglavice, problema sa sinusima, mučnina, menstrualnih poremećaja, jutarnjih bolova u vratu, ukočenosti u leđima, gubljenja svijesti, stresa, nesanice i slično.

Filip Manja je ljekar kineske medicine. Diplomirao je kineski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i još za vrijeme studija zainteresovao se za tradicionalnu kinesku medicinu, a nakon toga je u Kini diplomirao na osnovnim studijama kineske medicine.

Organizator seminara je Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci, u okviru obilježavanja Kineske nove godine. 

(Srna, Mondo)