Poznata srpska novinarka Olivera Kovačević otkrila je kako se hrani i održava liniju!
Nekadašnja urednica Zabavnog programa na RTS-u, novinarka Olivera Kovačević u šestoj decenij i dalje plijeni svojom harizmom, stavom i izgledom. Bila je prva voditeljka koja se slikala za prvo srpsko izdanje poznatog magazina "Plejboj".
Kada mnogi čuju njeno ime, odmah im na pamet padne visoka, vitka i plava voditeljka sa stavom. To duguje zdravoj brizi o svom tijelu, ali i ishrani. U intervjuu za magazin "Ljepota i zdravlje". Olivera je otkrila specijalan režim ishrane kog se pridržava, te istakla da njen organizam prepoznaje manjak hrane kao prijetnju i da, kad redovno jede tri obroka, mršavi bez greške.
Međutim, iako mnogi ljekari često ističu koliko je doručak važan i da ga ne treba preskakati, Olja ga je duži perido zapostavljala.
"Preskakala sam doručak, više sam jela noću nego danju", priznala je, ali sada se to promijenilo.
Ujutru na njenom stolu može se uvek naći hljeb, ražani, crni, heljdin, bilo koji bez bijelog brašna, kao i puter ili kajmak, jaja, slanina i kiselo mlijeko. Za slatku varijantu bira džem bez šećera, ali i bez zaslađivača. Dva sata poslije doručka vreme je za užinu, kada obično konzumira voće. Nije preporučljivo za prvi obrok u danu jer može da pojača kiselinu u želucu, ali je pravi izbor za užinu. Četiri sata poslije doručka na redu je ručak.
Za meso uvijek bira kuvano, ne kombinuje ga sa tjesteninom ili pirinčem, što je inače preporuka mnogih nutricionista.
Krompir je potpuno izbacila jer nije dobar izbor za ljude sa povišenim šećerom. Ugljeni hidrati krompira pretvaraju se u šećere i tako odlaze u krvotok. Za večeru, posljednji obrok, na trpezi je nešto lagano, uglavnom riba i salata.
Olji je ovaj režim ishrane pomogao, glukoza je bila na gornjoj granici. Naglašava da postoje brojne zablude u vezi sa zdravom ishranom i da, na primer, kuvani krompir, šargarepa i celer imaju veći glikemijski indeks od bijelog šećera.
(MONDO)