Stil

3 PRIRODNA I JEFTINA NAČINA DA SE RIJEŠITE AKNI: Jednostavni tretmani koji traju par minuta, većinu sastojaka VEĆ IMATE

Autor Maja Gašić

Kako se riješiti akni na prirodan način? Postoje tri jednostavna načina koja pomažu.

Izvor: Shutterstock

Bubuljice su problem u svakom uzrastu, pa ukoliko vas muči pojava akni na licu, saznajte i neke prirodne načine da ih se riješite što je brže i bezbjednije moguće. Pritom, sastojci koji su potrebni za tretmane su jeftini!

Drvo čajevca

Stručnjaci napominju da esencijalno ulje drveta čajevca ima snažan antibakterijski efekat. Međutim, ne treba ga nanositi u čistom obliku na kožu, jer može da bude previše agresivan i izazove iritaciju. Najbolje je pomiješati par kapi sa ši puterom ili maslinovim uljem i naneti na problematične dijelove kože. Očekujte da se akne vrlo brzo povuku! 

Limun

Ukoliko imate previše osjetljivu kožu, ova metoda nije preporučljiva za vas. U svim ostalim slučajevima, sok od limuna može da bude odličo rješenje protiv nesavršenosti kože. Napravite samo losion - razblažite dvije kašike limunovog soka u 200 ml vode. U mješavinu umote vatcu i nanesite na dio sa aknama. Nakon pola sata, potrebno je da operete lice i nanesete hidratantnu kremu. Postupak možete da zvoditi svakog dana. U ovom slučaju nećete se samo zaštititi od akni, već ćete poboljšati ten i spriječiti prerano starenje.

Kamilica

Ako imate čaj od kamilice u kesicama, onda ih samo potopite u ključalu vodu i njima tretirajte problematične dijelove lica. Kesicu bi trebalo da zadržite na samoj bubuljici nekoliko minuta. Takođe, možete jednostavno da skuvate kamilicu, procijedite je a u čaj umočite vaticu i isto držite par minuta na bubuljici. Ovaj tretman takođe može da pomogne u prevenciji pojave akni. 

BONUS VIDEO:

(MONDO)

Tagovi