Stil

Otkrijte boju vašeg horoskopskog znaka: Pomaže da privučete novac, ljubav, sreću i samopouzdanje!

Autor mondo.rs

Svaki znak ima boju koja mu donosi sreću, prosperitet i osjećaj moći, evo koja je vaša!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Deagreez

Svaki horoskopski znak ima jedinstven karakter, samim time i poteškoće kada su u pitanju ljubav, posao pa i novac.

"Boje moći" su boje koje omogućavaju da izmijenimo način na koji se ponašamo ili osjećamo.

Ako ih nosimo ili se njima okružimo, čak ne ni svakog dana, one će "pojačavati" naše najbolje karakteristike i činiti nas uspješnijim i srećnijim.

Evo koja je boja svakog horoskopskog znaka!

Ovan

Ovnova boja je crvena, strastvena i vatrena. Stavite je u spavaću sobu, kupite crvenu tašnu ili crveni komad garderobe kada vam je potrebno još pozitivne energije.

Izvor: Guliver/Getty Images/alexalenin

Bik

Zelena kao simbol prirode i ravnoteže, Bikovima donosi napredak i stabilnost u svakodnevnom životu.

Blizanci

Žuta je jasna i "glasna", simbolizuje radost i sreću, a Blizanci bi trebalo da je nose kada se osjećaju blokiranim iz nekog razloga. Probudiće radoznalost, kreativnost i sposobnost rješavanja problema.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Deagreez

Rak

Srebrnosiva kao detalj omogućava Rakovima da se uzdignu iznad neke neprijatne situacije, ali i da privuku ljubav i nježnost u svoj život ukoliko se osjećaju kao da im je svega "preko glave".

Lav

Naravno da je boja kraljevskog znaka zlatna! Zlatni detalji ili nakit omogućavaju Lavu da se osjeća moćnije i "opasnije", kad mu je potrebna dodatna doza samopouzdanja.

Djevica

Ako Djevice žele da se fokusiraju na sebe, da otklone brige i posvete se najvažnijim stvarima, trebalo bi da se okruže tonovima zemlje ili šume. Djevice, možete da birate između tamnih nijansi zelene ili smeđe boje.

Kliknite da biste nastavili da čitate tekst

Vaga

Šarmantne, društvene Vage takođe imaju dvije opcije. Svijetloplava će im donijeti smirenost, dok će roze pojačati njihov osjećaj ljubavi i posvećenosti drugima kada im je to potrebno.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Deagreez

Škorpija

Crna je boja koja Škorpije štiti, čini da se osjećaju moćnije, ali im pospješuje i sposobnost razmišljanja i zaključivanja.

Strijelac

Ljubičasta je boja koja Strijelcu "pročišćava" um. Strijelčevi koje nešto muči, makar i ne znali tačno šta je, trebalo bi da se okruže ljubičastom bojom koja će ih vratiti u fokus i omogućiti im da nađu kreativno rješenje za to što ih muči.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Deagreez

Jarac

Svedene nijanse, blaga smeđa ili siva, boje su koje kod Jarčeva bude praktični dio karaktera. Drugima su možda "dosadne", Jarcu su baš ono što je potrebno kada želi da podigne samopouzdanje.

Vodolija

Jarke nijanse plave bude najbolje u ovom znaku. Vodolije, plava odjeća ili detalji po kući podsjetiće vas na mirnije tokove, duboka jezera ili lagune, i vratiće "tok" vaših zbrzanih misli pod stresom u prijeko potrebnu ravnotežu.

Ribe

Svijetlozelena pojačava sve prirodne talente Riba. Potražite posebno blijede, pastelne nijanse, ukoliko ste pod stresom. One će u vaš život donijeti inspiraciju, mir i utjehu koja vam je potrebna.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Tagovi