VIRAL

Pretjerivanje: Otkrili pol bebe na Burdž Kalifi, a nećete vjerovati koliko je sve koštalo! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Mladi par influensera iz Sirije nedavno je oborio internet napravivši najveću i najskuplju gender reveal žurku ikada!

Izvor: MONDO

Asala Maleh i Anas Marvah su odlučili da pol svog drugog djeteta saznaju i obilježe na do sad neviđenom nivou - ni manje, ni više nego na najvišem neboderu na svijetu!

Par je na pripremi događaja radio dva mjeseca, i kako kažu, željeli su da svojoj publici pruže sadržaj kakav do sad nisu vidjeli. Cijelu pripremu, kao i samo otkrivanje pola na Burdž Kalifi, su snimili i okačili na svoj YouTube kanal, a video broji preko 20 miliona pregleda.

Spekuliše se da je sve koštalo čak 74.000 funti, mada je nepoznato da li je događaj sponzorisan, ili je par platio iz svog džepa. Šta god da je u pitanju, dočekani su na nož iz nekoliko razloga - em su organizovali žurku dok je u toku pandemija, em zbog činjenice da je upotreba pirotehnike na jednoj od gender reveal party u SAD izazvala požare koji bukte u Kaliforniji.

Međutim, jedan mnogo veći problem se nazire iza događaja ovog tipa - da li je proslava pola djeteta, koji god da je u pitanju, put ka utemeljenju nekih praksi za koje smo se nadali da smo kao civilizacija prevazišli?

Sociološkinja Jana Šarić za Viral kaže: "Ono što se čini kao dobar povod za okupljanje prijatelja i zabavu, zapravo je jedna prilično problematična praksa, i štetna, jer stavljanje djece u rodni režim i stavljanje djece pred taj pritisak će svakako doći na red u životu u ovakvom društvu, dakle u vrlo urodnjenom društvu gdje se dječaci i djevojčice ne vrednuju jednako".

Mada žurke ovog tipa nisu još uvijek zaživjele u tolikoj mjeri na našim prostorima, ne znači da nisu potencijalno opasne jer: "Ako to posmatramo u kontekstu Balkana, gdje se ćerke zovu 'sinovima' i gdje se sa radošću izgovara uzrečica 'prvo, pa muško', vrlo je jasno da ovakve vrste praksi, kulturnih, imaju mnogo veću težinu nego što nam se u prvi mah čini".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Tagovi