Zvijezde i tračevi

Nije se drogirao, čistio je staklo?! Evrovizija reagovala zbog skandaloznog snimka Italijana tokom živog prenosa! VIDEO

Autor Dragana Božić

Zvanično saopštenje Evropske radiodifuzne unije!

Izvor: twitter/screenshot/@tancredipalmeri/@Darioi00

Na 65. Evroviziji održanoj u Roterdamu pobjedu je odnijela Italija, koju je predstavljala grupa "Maneskin" sa osvojenih 524 poena, a scena iz bekstejdža zapanjila je sve koji su pratili izbor za najbolju pjesmu!

Društvenim mrežama je nakon proglašenja pobjede počeo da kruži snimak na kojem Damijano David iz grupe, uživo u prenosu, kako tvrde gledaoci, šmrče nedozvoljenu supstancu, tačnije, "šmrče kokain", nakon čega je reagovala italijanska delegacija, oštro demantovala ovakve navode i zatražila čak da bend uradi i test na nedozvoljene supstance, nakon čega se oglasila i Evropska radiodifuzna unija zvaničnim saopštenjem. 

"Svjesni smo spekulacija zbog klipa italijanskih takmičara na Pjesmi Evrovizije iz grin ruma. Bend oštro demantuje da se na snimku radi o konzumiranju droge od strane pjevača i ponudio je da uradi test na pristustvo nedozvoljenih supstanci. Iznijeli su ovaj zahtjev kasno sinoć, a EBU nije bio u mogućnosti i da ga organizuje. Članovi benda, njihov menadžment i vođa delegacija su nas obavijestili da nije bilo droge u grin rumu, i objasnili su nam da se čaša razbila na njihovom stolu, a da je pjevač čistio krhotine. Unija potvrđuje da je nađeno polomljeno staklo na njihovom stolu nakon provjere. I dalje pažljivo pregledamo snimak i nastavićemo da vas obavještavamo":

Pogledajte klip čišćenja stakla!