Zvijezde i tračevi

Vidjele smo se prije mjesec dana, išla sam po pjesmu! Bekuta slomljena zbog Marinine smrti

Autor Katarina Bojović

Ana Bekuta se prisjetila saradnje sa Marinom Tucaković.

Izvor: YouTube/ Grand News Tv Grand/screenshot/MONDO/Stefan Stojanović

Od najvećeg tekstopisca svih vremena Marine Tucaković, koja je preminula 19. septembra u 68. godini u Beogradu, opraštaju se brojni pjevači i saradnici, a sada je sa medijima svoju bol podijelila i Ana Bekuta.

Pjevačica se pored emotivnog oproštaja prisjetila kako je nastala jedna od njenih najpoznatijih pjesama "Zavoleh te".

"Tekstove mi je diktirala preko telefona, čak i u pola noći. Imala je takav sistem rada, ja u studiju, ona kod kuće. Sjećam se kada smo snimali pjesmu 'Zavoleh te', imam strofu i refren, ali nemam drugu strofu", kaže Ana i dodaje:

"Voljela je da čuje kako zvuči to je što je napisala, a onda mi šuškajući onako simpatično kaže: 'Sačekaj pet minuta'. Uvijek sam čekala, a te noći sam bila oduševljena kada mi je izdiktirala stihove 'Zbog tebe sam ključala na 100 stepeni, a Moskva i mraz kad si me ti uvredio'“, prisjećala se.

Ana je podijelila i svoje impresije o Marininoj ličnosti i rekla da je uživala u njenom društvu.

"Uvijek je bila vedrog duha, čak i u ovoj situaciji koja ju je zadesila. Voljela je životinje, i pse i mačke. Širila je dobre vibracije i uvijek kada odem kod nje po pjesmu, odem i po tu ljubav koju je širila oko sebe. Uvijek je pitala za djecu i Milutina", rekla je Ana, i otkrila kada su se posljednji put videle.

"Vidjela sam je prije mjesec dana kada sam išla po pjesmu koju je napisala mojoj kandidatkinji", rekla je pjevačica.

Ana Bekuta
Izvor: YouTube/ Grand News Tv Grand/screenshot

 (MONDO/ Alo)

Tagovi