Zvijezde i tračevi

Šon Pen pozajmio svog Oskara Zelenskom: "Vrati mi ga kad pobijediš" (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Američki glumac i režiser Šon Pen tokom posjete Kijevu pozajmio je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom svoju statuu Oskara. "Kad pobijediš, vrati ga u Malibu", poručio je Pen Zelenskom.

Izvor: Shutterstock

Šon Pen, kome je Rusija u sepetembru uvela sankcije zbog javnih kritika na račun Moskve u ratu protiv Ukrajine, rekao je da "simbolično" pozajmljuje svoju statuu Oskara Volodimiru Zelenskom, prenosi Rojters.

"To je samo simbolična, smiješna stvar. Kad pobijediš, vrati ga u Malibu", rekao je dvostruki dobitnik oskara kojem je to treća posjeta Kijevu, sjedeći pored ukrajinskog predsjednika.

Zelenski je Penu, koji snima dokumentarac u Ukrajini, uručio Orden za zasluge za jačanje odnosa, podršku teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine i pomoć u popularizaciji zemlje, saopšteno je iz kancelarije predsjednika.

Ukrajinski predsjednik, bivši komičar i glumac, kasnije je u svom noćnom video-obraćanju izjavio je da je Pen "činio sve kako bi im pomogao da dobiju međunarodnu podršku", otkad je posjetio ukrajinsku prijestonicu na dan kada je rat počeo.

(RTS)