Zvijezde i tračevi

Hrvatska pjevačica usvojila kozu: "Među prvima smo koji su to učinili"

Franka Batelić posjetila je svoje rodno mjesto i jednom potezom sve oduševila.

Izvor: Instagram/frankaofficial_/screenshot

Franka Batelić, pjevačica i supruga hrvatskog fudbalera Vedrana Ćorluke, na Instagramu je otkrila da je posjetila svoju osnovnu školu u Labinu, a zatim i da je učinila plemenito djelo i usvojila istarsku kozu.

"Upoznajte Pinu! Kakva čast. Među prvima smo koji su usvojili istarsku kozu, u sklopu projekta Agencije za ruralni razvoj Istre", poručila je Franka u svojoj objavi.

Riječ je o projektu "usvajanja" koze, gdje pojedinci koji žele da pomognu mogu to da učine donacijama koje direktno pomažu radu uzgajivača. Istarska koza je na rubu izumiranja, a osim što je glavni simbol Istre, nalazi se i na Hrvatskom grbu. Franka je na kraju pokazala certifikat i time službeno potvrdila svoj status usvojitelja.

Pjevačica se nedavno prisjetila pokojnog oca Damira, koji je preminuo prije devet godina. Kako je otkrila, 1. maja bi slavio rođendan. Franki je otac uvijek bio velika podrška u životu, ali i u karijeri. Najljepše uspomene vežu je za oca, a prisjetila ga se i prije nastupa na Eurosongu u Portugalu.

Franka važi za jednu od najzgodnijih Hrvatica, a gdje god da se pojavi izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

(MONDO)

Tagovi