Zvijezde i tračevi

PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON NESREĆE I HITNE OPERACIJE! Sofija Loren se kreće uz pomoć štapa, sin je ne pušta

Autor Anja Konstantinović

Sofija Loren pojavila se prvi put u javnosti nakon nezgode poslije koje je morala da ide na hitnu operaciju.

Izvor: EPA-EFE/NINA PROMMER

Sofija Loren u septembru 2023. godine morala je da ide na hitnu operaciju nakon nezgode koja se dogodila u njenom domu. Strani mediji su tada prvo prenijeli da je polomila butnu kost, ali je kasnije objavljeno da je imala nekoliko preloma. Slavna glumica se sada poslije duže pauze i oporavka pojavila prvi put u javnosti, a snimak je osvanuo na društvenim mrežama.

Glumačka legenda bila je u Njujorku sa sinom Edoardom Pontijem, a snimak koji je tada zabilježen prate brojni komplimenti na njen račun. Čuvena Italijanka, koja će 20. septembra napuniti 90 godina, imala je duži oporavak nakon hiruškog zahvata. Sofija Loren bila je u čuvenom restoranu na Beverli Hilsu, na ručku sa sinom koji joj je pomogao da uđe u automobil.

Glumica se kreće uz pomoć štapa, ali je snimak svakako ohrabrujući kada je u pitanju njen oporavak - "Sofija Loren je najljepša žena na svijetu", "Ima 90 godina i dalje je prelepa, obožavam je", "Apsolutna ikona", "Jednom je rekla: "Sve što vidite dugujem tjestenini! Uvijek su mi se sviđale ona i Đina Lollobriđida", "I dalje prelijepa i elegantna", komentarišu na Instagramu.

Njen sin je bio toliko pažljiv da joj je držao glavu dok je ulazila u auto, kako se ne bi povrijedila. Oskarom nagrađena italijanska glumica Sofija Loren hitno je u septembru 2023. prebačena u bolnicu gdje je operisana, nakon što je pala u svom domu u Ženevi u Švajcarskoj. Njen agent rekao je za CNN tada da je operacija protekla veoma dobro i da sledi duži period oporavka.

Lanac restorana sa njenim imenom koji je na Instagramu objavio vijest o operaciji, saopštio je na Instagramu sljedeće: "Srećom, sve je prošlo dobro i vrlo će ponovo biti sa nama". Poželjeli su glumici "brz oporavak". Italijanski RAI saopštio je da je Sofija Loren trebalo da otvorio peti restoran u Italiji, koji bi nosio njeno ime, i to u Bariju- nakon što je poželela dobro poslovanje restoranima u Milanu, Firenci i Rimu, piše CNN. Međutim, operacija je to spriječila.

Italijanska diva pojavila se posljednji put u javnosti, prije dolaska u Njujork, drugog septembra 2023. na modnom šouu Armani na Filmskom festivalu u Veneciji. U Linkoln centru u Njujorku se od sedmog do 13. juna prikazuje retrospektiva 13 filmova u kojima je glumila.

(Blicžena/MONDO)