Zvijezde i tračevi

Pet osoba optuženo zbog smrti Metjua Perija

Autor Nikolina Damjanić

Američke vlasti saopštile su da su podignute optužnice protiv pet osoba u vezi sa smrću glumca Metjua Perija, zvijezde televizijske serije "Prijatelji".

Matthew Perry 'The Circle' film screening, Arrivals, Tribeca Film Festival, New York, USA - 26 Apr 2017,Image: 330326553, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia
Izvor: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dvojica ljekara i još tri osobe, uključujući Perijevog ličnog asistenta, optuženi su za snabdijevanje glumca velikim količinama ketamina.

Tužilac Martin Estrada rekao je da su optuženi, uključujući ženu poznatu u Los Anđelesu kao "ketaminska kraljica", bili dio "šire podzemne kriminalne mreže" koja je dijelila drogu ovom glumcu i drugima.

"Ovi optuženi su iskoristili probleme zavisnosti Perija da bi se obogatili", rekao je Estrada na konferenciji za novinare.

Administrator američke Uprave za borbu protiv droga En Milgram rekla je da je svaki optuženi igrao ulogu u lažnom prepisivanju, prodaji ili ubrizgavanju ketamina koji je doprinio smrti glumca.

Dvije osobe su uhapšene i očekuje se da će kasnije tokom dana biti izvedene pred sud.

Peri je umro u 54. godini od "akutnih efekata" ketamina i drugih faktora zbog kojih je izgubio svijest i udavio se u hidromasažnoj kadi u oktobru prošle godine.

(Agencije/MONDO)