Zvijezde i tračevi

"MEGZIT": Završen sastanak kraljevske porodice - evo šta će biti s Harijem!

Autor mondo.rs

Višesatni sastanak članova kraljevske porodice povodom nedavno iskrslog "problema" konačno završen - oglasila se kraljica!

Agoniji se ne vidi kraj, ali je bar Elizabeta II "puna podrške". Javno...

Od kako su princ Hari i Megan Markl, tačnije vojvotkinja od Saseksa saopštili da se povlače s funkcije starijih članova kraljevske porodice, Britanija ne prestaje da priča o njima!

Uglavnom su komentari negativni - "Amerikanka rastura porodicu, a šonja od princa to dozvoljava", a svoje mišljenje, baš ovakvo, nisu se libile da izraze ni brojne javne ličnosti.

Sada se konačno oglasila kraljica Elizabeta II, nakon višečasovnog sastanka koji je održan u Sandringam hausu, kojem su prisustvovali Hari, Vilijam, princ Čarls i Elizabeta II.

Tema sastanka - šta s Harijem?

Izvor: Tanjug/AP/Pool/Toby Melville

Kraljica Elizabeta obratila se javnosti preko saopštenja i rekla sledeće:

"Moja porodica je danas imala konstruktivan razgovor koji se tiče budućnosti mog unuka i njegove porodice. Porodica pruža podršku Hariju i Megan u želji da otpočnu novi život kao mlada porodice. Iako bismo više voleli da ostanu 'zaposleni' članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo želju da žive nezavisnim životom kao porodica, koja će ostati vredan deo moje porodice.

Hari i Megan su jasno rekli da ne žele da zavise od držanih fondova na koje bi imali pravo kao deo kraljevske porodice u svojim novim životima. Zato je odlučeno da postoji period tranzicije u kojem će Saseksi provoditi vreme na relaciji između Ujedinjenog Kraljevstva i Kanade.

Ovo su kompleksna pitanja koja će moja porodica rešiti i treba još da se radi, ali sam tražila da mi saopšte konačnu odluku u narednim danima", stoji u saopštenju Bakingemske palate.

Vojvoda od Saseksa je tražio od bake, oca i brata da on i supruga zadrže titule dok žive u inostranstvu, kako bi bili u prilici da steknu finansijsku nezavisnost koristeći ih, a stručnjaci tvrde da će pomoću ovog "brenda" uspeti da zarade oko 400 miliona dolara.